"Ik heb jou ervaren als een warme facilitator voor mijn innerlijke groei met voortdurende alertheid op wat er bij de ander gebeurt. Jouw bemoediging en je vertrouwen in mij heeft mij gesterkt in mijn zoektocht. Ook anderen heb ik zien groeien onder jouw zorg. Dank voor je steun en je vriendschap!"

Oluf van Oosterom

 

"Bob heeft een belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling. Hij heeft mij gesteund op de juiste momenten en waar nodig een spiegel voorgehouden zonder mij ooit het gevoel te hebben gegeven, dat hij er genoeg van had. Integendeel, op elk moment toonde hij een grote mate van affectie en acceptatie. Ik ben hem er enorm dankbaar voor."

Carlien

 

"Gedurende mijn coaching door Bob was hij als een vriend die mij de spiegel voorhield ; hij toonde gevoel en bewaarde afstand ; hij stelde vragen en legde mij geen antwoord in de mond; hij heeft mij door zijn gewone manier van doen geholpen mijzelf te accepteren zoals ik mij in mijn hart voel. Bob werkt dus..."

Ole van der Straaten (olemex@planet.nl)

 

"Dank je voor je inzichten en voor je welgemeende persoonlijke involvement Bob, dat was precies wat ik op dat moment nodig had. Geweldig bedankt voor je hulp, ik had niet verwacht dat je de zaak in zo'n korte tijd zo duidelijk zou kunnen maken."

Peter Liesker

 

"Bob is een van unieke coach: hij kan een intense, belangeloze, liefdevolle belangstelling voor de cliënt combineren met een zakelijke doelgerichtheid. Ik vind mijzelf het honorarium van Bob meer dan waard!"

Paul van Hooft

 

"Bob is a great coach, who asks the right questions that make you clearer about what you want and how to create more of it in your life."

Elizabeth Kleinveld ABN AMRO

 

"Geen coach waar je je de zoveelste in de rij voelt, maar wel een die je helpt de onderste steen boven te krijgen. Niet iemand die op de klok kijkt en mechanisch zijn trucjes op je afvuurt. Bob geeft onversneden aandacht, brengt je snel tot de kern en dat op een manier waar je je altijd zeer veilig bij voelt. Bob helpt je op een hele simpele manier (weer) te ontdekken wat je wilt en -niet onbelangrijk ! - ook de stappen te nemen om dat te realiseren. En dat op een warme, veilige, maar bovenal ook heldere manier. Een goed luisteraar,die je daarna met enkele simpele vragen tot de kern van de zaak brengt. Een aanrader!"

Marnix Smeets te Amsterdam.

 

"Wat ik van Bob heb geleerd is: dat je niet moet doen waar je goed in bent, maar datgene wat je wilt."

Anne Bouwe Klinkhamer V-Bird

 

"Bob is de allerbeste als het gaat om coaching. Met name 1 op 1 coaching. Hij weet zijn kennis en ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling op een zeer professionele manier te gebruiken. Maar wat echt bijzonder te noemen is, is zijn warmte, betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Werkelijk uniek en hartverwarmend!"

Monique Schild Officemanager/assistent Personal Development High Tech Automation

 

"Een paar jaar geleden kwam ik via via met jou in contact. Dat was in een periode waarin ik mijn draai in mijn werk nog niet had gevonden. Aangezien werk erg belangrijk voor mij was (en nog steeds is, alhoewel ik het inmiddels veel meer kan relativeren) had dat groot effect op mijn emotioneel welbevinden. Jij hebt toen een aantal coachingsgesprekken met mij gevoerd, volgens mij gedurende een periode van 2 tot 3 maanden. Jij vertelde je dat je goed er goed in was om in een een aantal gesprekken enige lijn in de chaos te scheppen (zo noem ik dat zelf), om een begin te maken met vaststellen wat belangrijk voor iemand is. Het belangrijkste wat me is bijgebleven aan de gesprekken is jouw advies je eigen 'rode draad' is in het leven te vinden en die zo goed mogelijk te volgen. Met name in moeilijke perioden biedt dat houvast, maar ook in goede perioden geeft je dat richting zonder dat je je elke minuut hoeft af te vragen welke kant je op wilt. Ik heb deze gesprekken als zeer plezierig en nuttig ervaren en ik heb er nog steeds veel aan."

Marlies Ruigrok

 

"Ik heb Bob de afgelopen tien jaar in verschillende rollen meegemaakt en dito fases in mijn leven. In alle gevallen is Bob zeer integer en toegewijd. Hij heeft een goed luisterend oor waar hij ook scherp mee hoort. En hij weet de mentale spiegel uiterst kundig te hanteren. Een bijzonder mens en een bijzonder kundig trainer en coach die me altijd een stap verder wist te brengen."

Nicoline Smoor

 

"Ik heb je meegemaakt als begeleider in een situatie die je niet zelf kon inrichten. Niettemin kweet je je voorbeeldig van die taak. Ons kennismakingsgesprek bracht me voor het eerst in een wereld die mij vreemd was en waar ik mij nog niet in zag functioneren. Toch hield ik aan dat gesprek een set objectives over die ik nu, 15 maanden later alle gerealiseerd heb. Objectives die er niet om logen!"

Ed Worm

 

"Mijn ervaring is dat Bob zeer goed luistert en de juiste vragen stelt. Waardoor ik als deelnemer het kaf van mijn eigen koren kon/kan scheiden. Door de consults met Bob en de workshops, waarin hij leidend/begeleidend optrad, kreeg ik een waardevolle leidraad voor de rest van mijn leven. Het is heel gemakkelijk om je bij Bob op je gemak te voelen vanwege zijn oprechte interesse en perfecte professionaliteit."

Wilbert van der Steen. Creatief Ondernemer.

 

"Bob Steevensz was mijn coach tijdens de consultantstraining. Ik ervoer hem als liefdevol, maar niet soft: hij wist op zeer tactvolle wijze te melden waar ik zelf niet aan dacht of niet aan wilde denken. Ik heb hem ook meegemaakt als leider van de examens van een andere consultantstraining, ik was daar een van de examinatoren. Hij deed dat zeer professioneel en gaf ieder het gevoel dat je de moeite waard bent als mens. Ook hier gedroeg hij zich niet soft, als iemand nog niet genoeg in huis had om een certificaat te ontvangen, dan werd hem/haar dat ook gezegd. Persoonlijk hebben mijn man en ik Bob ooit geraadpleegd als consultant. Dat werd een heel goed consult, mijn man, niet bekend met de materie voelde zich geen moment ter verantwoording geroepen. Volgens mij kan Bob heel goed luisteren en heel snel de vinger op de zere plek leggen."

Dineke Bergsteijn

 

"Gedurende meer dan anderhalf jaar heeft Bob intensief met mij gewerkt. Tijdens twee cursussen in 1997 en 1998 en daar tussendoor heeft hij mij geholpen in te zien wat mijn talent is. Door zijn coachende begeleiding durfde ik het vanzelfsprekende perspectief om als manager door te groeien binnen de KLM los te laten. In 1999 sloot ik mij aan bij een bestaand bureau en in 2003 heb ik een eigen bedrijf gestart (www.tweeofmeer.nl ). Nu anderhalf jaar later heb ik hem wederom gevraagd mijn coach te zijn, omdat hij mij erg goed op mijn eigen perspectief kan zetten. Hij laat mij werken, schuwt de confrontatie niet en is uitermate zorgvuldig. Hij is mijn coach, maar ook een zeer gewaardeerde collega waar ik veel van heb geleerd en nog zal leren."

Rob Mudde

 

"In de 8 jaar waarin in met Bob samenwerk heb ik hem leren kennen als een bijzonder integer en professioneel trainer/coach met een innemende persoonlijkheid. Hij is een aimabel man met 2 benen stevig op de grond en hij staat midden in het leven. Zowel therapeutisch als progressief is Bob een doortastende sparringpartner voor ieders persoonlijke groei. Gecombineerd met een brede kennis van zaken is Bob een effectief consultant die ik zonder twijfel bij mijn belangrijkste klanten blijf inzetten."

Remco Claassen Directeur ADVANCE Leadership Development BV

 

"Bob voelt goed! En dat blijft zo, ook al trainde hij mij jaren geleden!"

Rutger van Drongelen Directeur Jopportunity BV

 

"Bob Steevensz was een uitmuntende facilitator tijdens onze Coach Training van MMS. Tijdens deze training en ook bij de follow-up heb ik Bob tevens leren kennen als een excellente coach en trainer. Ik kan hem in die hoedanigheid van harte aanbevelen! "

Fons Driessen Executive Coach bij Boer & Croon.

 

"Ik heb Bob leren kennen als organisator van de Inner Negotiation Workshop en de Coach's training. In die rol heb ik veel waardering voor hem gekregen. Meer dan eens wist hij een zo veilige omgeving te creÎren dat ik belangrijke stappen kon zetten in mijn processen. Daarnaast heeft Bob mij verschillende keren gecoacht. Een absolute aanrader! Hij weet mij mijn gevoelens helder te krijgen en concrete plannen te maken die mij helpen met de vraagstukken waarmee ik bij hem kwam. Tot slot: als collega-facilitator zou je geen andere collega willen hebben: zo integer, deskundig en ondersteunend; in een woord: geweldig! Dank, Bob, voor alles wat je voor me betekent."

Hein Griffioen

 

"In de sessies heeft Bob me kennis laten maken met Kernkwadranten en het Enneagram. Twee vormen voor het begrijpen en ontwikkelen van je persoonlijkheid. Twee vormen die ik verder uitgediept heb en die ik nog steeds gebruik. wat ik verder erg prettig vond: dat je het zelf moet doen en dat Bob begeleidt door vragen te stellen. Bob maakt je bewust van je eigen bijdrage aan de sessies. Als je zelf niets inbrengt dan gebeurt er ook niets, Bob begeleidt je daarin. Daarbij is het prettig dat wat je vervolgens doet of zegt, dat dat zowiezo goed is. maw dat er niet over geoordeeld wordt. Dat je zowiezo gewaardeerd wordt om wie je bent en niet om wat je doet. Alles wat je doet of zegt is goed. Heerlijk! Tegelijkertijd laat Bob je ook op een andere manier naar je cases kijken. Je hersens zitten vastgeroest en Bob smeert weer wat olie in de radartjes in je hooofd, zodat ze weer meerdere kanten op kunnen draaien. Dankzij de sessies met Bob en de INW heb ik opnieuw bewust voor mijn relatie gekozen en hij voor mij. Ik was niet meer bang, kwam uit voor mijn gevoelens en durfde los te laten, dit heeft mijn relatie gered...en nu gaan we trouwen! Ondanks dat je bezig blijft met je proces ben ik nu al zoveel zelfbewuster, rustiger, zelfverzekerder, vertrouwen in mezelf, en geloof in mijn keuzes. Bob heeft me geleerd opener te zijn en te denken, het goede te zien in de mensen."

Margaret vd Wetering

 

"Wie ooit zelf een burn-out periode heeft doorgemaakt, weet hoe uitzichtloos en zinloos het leven kan zijn. Ook hier ben ik beter en sterker uit gekomen dan ik voor mogelijk had gehouden, mede door de hulp van Bob. Uiteindelijk heeft Bob me ook op het vlak van mijn professionele keuze goed geholpen als coach, omdat datgene te gaan doen waar m’n passie werkelijk ligt. Ik vergeet hier ongetwijfeld vele momenten waarop ik belde om eens even lekker tegen Bob aan kletsen over zaken waar ik geen antwoord op kon vinden. Al met al heeft Bob de afgelopen negen jaar een (soms significante) rol gespeeld in issues waar Esther of ik niet direct een oplossing in konden vinden. Is Bob Steevensz dan een soort wondermiddel voor alle kwalen? Nee, dat niet want uiteindelijk ben ik als mens zelf verantwoordelijk voor de keuzes in mijn leven en de gevolgen hiervan. Ik moet het zelf doen. Maar iemand die lastige vragen kan stellen en goede reflectie kan geven, zonder te willen sturen naar een uitkomst, is zeer waardevol bij het helpen bepalen van doelen in m’n leven en het wegnemen van obstakels. En dat laatste doet Bob wel op wonderbaarlijke wijze. Sinds kort ben ik als zelfstandig trainer, coach en consultant actief met Bob als voorbeeld voor mijn coachings werk."

Bert Koppe, On Track, Coaching, Consultancy of Training

 

"Tijdens jouw begeleiding van de MMS-workshops en de supportgroep heb ik jouw kracht en effectiviteit zelf mogen ervaren in met name de 1-op-1 coaching. Samen op pad gaan naar het onbekende gebied waar de onverwachte antwoorden en inzichten liggen. Samen het gebied verkennen zonder te sturen maar in het vertrouwen dat waar we uitkomen bijdraagt aan de oplossing van het probleem of de vraag. Jouw begeleiding is op dat pad scherp, doordringend tot de kern, en tegelijkertijd dragend, zonder oordeel. Het is een warme hand die ik vast mag houden, maar het hoeft niet. Ik weet dat die er is als het nodig is om de drempels te overschrijden waar ik zo angstig voor ben. Uiteindelijk komen we er en dat blijkt mijn eigen bestemming te zijn."

Jos Niesten Co-Creation Mob.: 06 21 581 384

 

"Ik denk aan twee momenten waarin jouw kwaliteiten naar voren zijn gekomen. Het scherpst staat me de intake voor de CT voor ogen; 's avonds bij jou thuis. De snelheid en het gemak van verbinding tussen ons tweeen. Ik vind dat een hele unieke kwaliteit waarmee je mensen werkelijk op weg kunt helpen. Daarnaast heb ik, aan het begin van de CT, een aantal keren met je gebeld. Wat me positief trof was je volledige beschikbaarheid en commitment aan het proces van de CT. Die betrokkenheid, die onverdeeelde aandacht van jou op dat moment is mij tot grote steun geweest."

Anne Kooij

 

"Wat mij het meest in jouw manier van werken heeft getroffen is het grote gevoel van veiligheid, van volledige acceptatie van hoe ik op het moment was/ben. Bij jou heb ik altijd het gevoel gehad dat ik mocht zijn hoe en wie ik was, onvoorwaardelijk; dat heeft me zoveel veiligheid geboden , dat ik mijn "schaduwkanten" durfde laten zien, want je veroordeelde mij er niet om. Ik heb verschillende keren gezien /gevoeld hoe liefdevol je met mij en anderen omgaat en dat je iemand in proces niet zomaar loslaat ( "off the hook"), maar tot het bittere eind het proces afmaakt. "

Sophie Noordzij

 

"Het is interessant dat ik nog levendig een zinnetje weet dat je tegen me gezegd hebt. Je zei: aandacht mag je ook wel opeisen (nav wachten op mijn beurt bij een gesprekje met jou), en dat was zo aardig omdat ik helemaal niet bescheiden overkom, maar in sommige gevallen niet iets voor mezelf durf te vragen. En ik geloof dat jij dat vrij snel zag - met andere woorden, je hebt een scherpe, to the point analyse gegeven met maar een zinnetje. Heel praktisch want geen gedoe erom heen."

Annette de Graaf

 

"Bob heeft de kracht om de juiste vragen te stellen. (zonder te sturen naar antwoorden.) Bob kan je om raad vragen maar je zal het uiteindelijk zelf hebben ingevuld. Bob begrijpt als geen ander dat je de keuzes in het leven ZELF moet maken. Dat niemand anders dat voor je kan doen. Bob oordeeld niet. Bob creeert veiligheid, warmte en helderheid."

Joep Sertons