In 1988 werkte ik als creditmanager bij een computerbedrijf. Ik was best tevreden en behoorlijk succesvol, maar echt gelukkig was ik niet. De belangrijkste reden dat ik niet uitkeek naar ander werk, was dat ik wel goed was in mijn werk. Ik wist niet dat ik nog iets anders zou kunnen doen.

In dat jaar kreeg ik een uitnodiging voor de "Inner Negotiation Workshop", destijds georganiseerd door Frits Philips Junior en Partners. Ik had nog nooit een workshop gevolgd. Wel eens een training en een lezing bijgewoond, maar echt werken aan mijzelf in een groep, dat had ik nog niet eerder gedaan. Deze workshop werd gegeven door twee Amerikaanse dames van het MMS Institute uit Californië. In de brochure stond een zin die mij bijzonder aansprak. "Wij zijn er van overtuigd dat ieder mens de antwoorden op zijn levensvragen in zichzelf kan vinden". Ik geloof niet dat iemand dat mij ooit eerder had verteld, maar het raakte me heel diep. Ik heb tijdens deze workshop een aantal dingen over mijzelf geleerd die mijn leven drastisch hebben veranderd.

Zo ontdekte ik dat ik het heerlijk vond om mensen te helpen ontdekken wat zij nu werkelijk willen en ik besloot daar iets mee te gaan doen. Van Chérie Carter-Scott en Lynn Stewart heb ik tijdens een training in Amerika de fijne kneepjes van het coachen geleerd, waarna ik in 1990 ben begonnen met mijn eigen bureau: Life Design Coaching.

De afgelopen 20 jaar heb ik veel samengewerkt met MMS en als coördinator en co-trainer meegedaan aan workshops en trainingen in Amerika, Zwitserland en Nederland.